szombat, augusztus 29

Mesterkurzus és Kulcslyuk a sajtóban 1.

Vásárhelyi Hírlap
Müller Péter kezdi a Mesterkurzust
Müller Péter, Popper Péter, Csernus Imre – csak néhány név azok közül, akik Marosvásárhelyen is előadnak majd, ugyanis szeptembertől indul a Mesterkurzus rendezvénysorozat.

A Magyarországon mára fogalommá vált Mesterkurzus hat évvel ezelőtt azzal a céllal indult útnak, hogy hétköznapi életünk meghatározó kérdéseire és problémáira ismert, hiteles gondolkodók segítségével adjon válaszokat. A közkedvelt sorozat előadásai pszichológiával, ezotériával, a tudatos és örömteli élet lehetőségeivel foglalkoznak. Az előadók nem hirdetnek elvont tudományos tételeket, hanem a hétköznapok gyakorlati kérdéseit tartják szem előtt. Célkitűzésük, hogy mindenki számára érthetően és szórakoztatóan fejezzék ki magukat.
A szervezők és az előadók régi álma válik valóra azzal, hogy 2009 őszén végre Erdélyben is elindul a Mesterkurzus-sorozat, amelynek már honlapja is van: http://www.mesterkurzus.com/erdely, ahol a legfrissebb eseményeket lehet majd követni.
A kurzus keretében elsőként az egyik legnépszerűbb magyar íróval, Müller Péterrel találkozhat a közönség szeptember 15-én Csíkszeredában és szeptember 16-án a marosvásárhelyi Kultúrpalotában. Csíkszeredában az emberi kapcsolatok misztériumáról, míg Marosvásárhelyen önmagunk felfedezéséről értekezik az író. „Müller Péter és Popper Péter volt a két első előadója a Mesterkurzusnak. Müller Pétert és könyveit Erdélyben is nagyon sokan ismerik és szeretik – ezért is hívtuk meg elsőként őt” – mondta a Kulcs Egyesület pszichológusa, Kádár Annamária. Tőle tudtuk meg azt is, hogy a Mesterkurzus előadásaira évente négyszer számíthatunk: kettőt ősszel, kettőt tavasszal szerveznek. Így szeptember után novemberre tervezik a következőt.

Ma nyílik a Kulcslyuk

A Mesterkurzus kiadványai ihlették a Kulcslyuk könyvesboltot, ami a Sáros utca 13. szám alatt nyílik, ahol a Mesterkurzus előadásai CD-n és könyv formájában is megvásárolhatók. Ezenkívül számtalan magyar nyelvű, pszichológiával, pedagógiával, életmóddal és ezotériával foglalkozó könyv között lehet válogatni majd, sőt, igényes gyerekkönyveket is terveznek beszerezni – tudtuk meg Kádár Annamáriától. A ma 15 órától kezdődő megnyitóra a magyarországi Mesterkurzus szervezői is ellátogatnak. (Szász Cs. Emese)

Nincsenek megjegyzések: