vasárnap, augusztus 2

Identity


Felnőtteknek szóló társasjáték, amely az önismeretről, kommunikációról és az érzelmi intelligenciánk fejlesztéséről szól. Lényegében egy “minitréning”, amihez nem kell csoportvezető, csak a szabályok betartása. Egymáshoz közelebb hoz, belsőséges légkört teremt. Családban, barátokkal ajánlott játszani. Én több mint egy éve a diákjaimmal szemináriumokon használom. Nagyon jól bevált. Az önismeret kérdése főleg a pedagógusi pályán megkérdőjelezhetetlen és mivel ez nem tantervi anyag, igyekszünk Ágnessel “becsempészi” az óráinkba.

7 féle kártyát tartalmaz, valamint 5 szabálykártyát. A Bölcsesség kártya idézeteket foglal magában, a Lélekerő kártyák azokat a pozitív élményeket elevenítik fel, amikor tovább tudtunk lépni egy kritikus helyzeten, az Öröm kártyák sikereinket, boldog pillanatainkat segítenek tudatosítani, a Teremtés kártyák jövőbeni feladatainkról, vágyainkról szólnak, a Szeretet kártyák a szeretet és tisztelet témakörét boncolgatják, a Megoldás kártyák a ránk váró feladatokra emlékeztetnek, a A Visszajelzés kártya húzásakor pedig pozitív visszajelzést adhatunk adott témában a játszótársainknak.

A Kulcsosokkal is összeültünk egy este és játszódtunk…Nagyon jó élmény volt. Bár ismerjük egymást, mégis új ismerettel gazdagodtunk nemcsak egymásról, hanem saját magunkról.

Érdemes kipróbálni! Bővebben a játékról itt: http://www.identityjatek.hu/

Nincsenek megjegyzések: