péntek, augusztus 7

Mesterkurzus Marosvásárhelyen

Megjelent a Népújság augusztus 5-i, csütörtöki számában.


Erdélyben is elindul a Mesterkurzus előadás-sorozat!

A legnépszerűbb magyar gondolkodók Marosvásárhelyen


A Magyarországon mára fogalommá vált Mesterkurzus rendezvénysorozat hat évvel ezelőtt azzal a céllal indult útnak, hogy hétköznapi életünk meghatározó kérdéseire és problémáira ismert, hiteles gondolkodók segítségével adjon válaszokat.

A közkedvelt sorozatot olyan nevek fémjelzik, mint Müller Péter, Popper Péter, Csernus Imre, Feldmár András, Ranschburg Jenő, Vekerdy Tamás, Bagdy Emőke, Czeizel Endre, Heller Ágnes, Domján László, Csányi Vilmos, Lux Elvira, Mérő László - és még nagyon sokan mások.

(Az előadások anyagát tartalmazza az azonos című, nagy sikerű könyv-, CD- és DVD-sorozat is.)

A Mesterkurzus előadásai pszichológiával, ezotériával, a tudatos és örömteli élet lehetőségeivel foglalkoznak. Az előadók nem hirdetnek elvont tudományos tételeket, a hétköznapok gyakorlati kérdéseit tartják szem elôtt. Célkitűzésük, hogy mindenki számára érthetően és szórakoztatóan fejezzék ki magukat, gondolataik befogadásához nincs szükség semmiféle előképzettségre. Az előadások a közönség visszajelzései szerint így nemcsak hasznos ismereteket nyújtanak, de igazi élményt és feltöltődési lehetőséget kínálnak mindenkinek.

Ezekben a zavaros idôkben valamennyien szeretnénk tudni, mi miért történik velünk, s hogy a nehézségekből miként kerülhetünk ki a lehető legjobban. A Mesterkurzus ebben jelent kapaszkodót, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az előadások iránti érdeklődés folyamatosan nő. Budapest után az utóbbi hónapokban egyre több magyar vidéki városban is elindult a sorozat, amely Székesfehérvártól Debrecenig mindenhol telt házas kurzusokkal büszkélkedhet.

A szervezők és az előadók régi álma válik valóra azzal, hogy 2009 szeptemberében végre Erdélyben is elindul a Mesterkurzus-sorozat, amelynek első állomásán Müller Péter íróval találkozhatunk szeptember 16-án, a marosvásárhelyi Kultúrpalotában.

Nincsenek megjegyzések: