hétfő, augusztus 24

Ajánló

Krónika
Erdély.ma


A Magyarországon mára fogalommá vált Mesterkurzus rendezvénysorozat hat évvel ezelőtt azzal a céllal indult útnak, hogy hétköznapi életünk meghatározó kérdéseire és problémáira ismert, hiteles gondolkodók segítségével adjon válaszokat.
A közkedvelt sorozatot olyan nevek fémjelzik, mint Müller Péter, Popper Péter, Csernus Imre, Feldmár András, Ranschburg Jenő, Vekerdy Tamás, Bagdy Emőke, Czeizel Endre, Heller Ágnes, Domján László, Csányi Vilmos, Lux Elvira, Mérő László – és még nagyon sokan mások.

A Mesterkurzus előadásai pszichológiával, ezotériával, a tudatos és örömteli élet lehetőségeivel foglalkoznak. Az előadók nem hirdetnek elvont tudományos tételeket, a hétköznapok gyakorlati kérdéseit tartják szem előtt. Célkitűzésük, hogy mindenki számára érthetően és szórakoztatóan fejezzék ki magukat, gondolataik befogadásához nincs szükség semmiféle előképzettségre. Az előadások a közönség visszajelzései szerint így nemcsak hasznos ismereteket nyújtanak, de igazi élményt és feltöltődési lehetőséget kínálnak mindenkinek.
Ezekben a zavaros időkben valamennyien szeretnénk tudni, mi miért történik velünk, s hogy a nehézségekből miként kerülhetünk ki a lehető legjobban. A Mesterkurzus ebben jelent kapaszkodót, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az előadások iránti érdeklődés folyamatosan nő. Budapest után az utóbbi hónapokban egyre több magyar vidéki városban is elindult a sorozat, amely Székesfehérvártól Debrecenig mindenhol teltházas kurzusokkal büszkélkedhet.

A szervezők és az előadók régi álma válik valóra azzal, hogy 2009 őszén végre Erdélyben is elindul a Mesterkurzus sorozat, amelynek keretében elsőként a legnépszerűbb magyar íróval, Müller Péterrel találkozhat a közönség szeptember 15-én a Csíki Játékszínben és szeptember 16-án a marosvásárhelyi Kultúrpalotában.

Müller Péter könyveit Erdélyben is nagyon sokan ismerik és szeretik, ám azt kevesen tudják róla, hogy véleménye szerint az igazán fontos dolgokat csak élő beszédben lehet továbbadni. Talán ez az oka, hogy előadásai néha még nagyobb élményt jelentenek, mint írott művei, hiszen lényével egy sajátos közösségi élményt teremt, az együttlét, az együtt lélegzés különleges légkörét hozza létre.

Ezt az élményt ismerheti most meg az erdélyi közönség is: Müller Péter Csíkszeredában az emberi kapcsolatok misztériumáról, míg Marosvásárhelyen önmagunk felfedezéséről mesél a közönségnek, előadások után a nézők kérdéseire is szívesen válaszol, és dedikálja a helyszínen kapható műveit.

Jegyek a Csíki Játékszín és a marosvásárhelyi Kultúrpalota jegypénztárában kaphatók.

Nincsenek megjegyzések: