kedd, május 4

Művészetek Palotájában

































































Pénteken, amikor megérkeztünk Budapestre két uticélunk volt a Balaton előtt. A Művészetek Palotája valamint az Ikea. A Művészetek Palotája a Gyerekirodalmi Fesztiválnak és Vásárnak adott otthont. Úgy gondolom, úgy vizualizálom, hogy jövőben itt fog megjelenni az én meséskönyvem is, meg kellett néznem a helyszínt:)

Volt itt mindenféle jó, ami szem-száj-fülnek ingere: felolvasások, beszélgetések, játékok gyerekek, szülők, színházi és zenei előadás, versfaragás, kreatív mühelyek, bábozás, mesemondás. Találkoztunk D. Tóth Krisztával, megnéztük a Lola babák festését és belehallgattunk Vekerdy Tamás előadásába. Edével elvegyültünk a könyvek és a gyerekek között, igazi felüdülés volt ez a délelött.
A fesztiválon népszerűsítették azt az 50 könyvből álló listát, amelyet szakmai szervezetek állítottak össze az elmúlt 10 év legjobb könyveiből. Jó volt látni, hogy benne vannak az új kedvenceim is, az Irjám és Jonibe, Szerintem mindenki maradjon otthon vasárnap délután, Zöldség Anna és a beszélő póniló, na meg a Királylány születik. És a Túl a Maszat hegyen a második helyezést érte el:)
Úgy megmotivált ez az egész, hogy új lelkesedéssel látok neki a meseírásnak. Annyit elárulok, hogy a főszereplő Tündérbogyó, az illusztrátor már meg is rajzolta ezt az ennivaló kis tündért:)

2 megjegyzés:

micka írta...

szerintem több titkot ne árulj el, nehogy ellopják:-)
de már nagyon várom, hogy a kezembe vehessem:-))

Anna írta...

Ok, nem árulok el semmi mást:)
J9vőre dedikálom, meglátod:)