hétfő, május 10

Hegykőszentmiklós














Hétvégén útra kerekedtünk és meg sem álltunk csak Ede kedvenc fürdőhelyén, Várad mellett, Hegykőszentmiklóson. Most mentünk vissza ötödjére, évek óta ide járunk, amikor meleg vizű fürdőhelyre szeretnénk menni. Egyszerű kis falusi strand, Székelyhíd településhez tartozik. Kicsit nehezen megközelíthető, de megéri az élmény. Mindenkinek ajánlom, aki szeret csendben relaxálni, kikapcsolódni.
A fürdő története ugyan úgy kezdődött, mint sok más érmelléki település strandjáé: a '70-es években kőolajat kerestek az arra illetékesek, de meleg vizet találtak. Igy az olajkutak „bólogató” szivattyúi helyett strand épült a falu határában, a forrástól mintegy 500 méterre vezették el a 3 bár nyomással feltörő 60 - 65 Celsius fokos vizet.
Az autóban aludtunk, órákat öltünk a forró vízben, beszélgettünk, terveztünk, lustálkodtunk. Amikor tavaly Norvégiábül jöttönk haza, akkor is ide vezetett első utunk, kipihenni a fáradalmakat. Amikor eltört a lábam, ettől a víztől jött helyre.
Egyszóval isteni élmény a kissé kőolaj illatű selymes tappintású vízben megmártozni.
Ujjászülettünk:) Majd elindultunk Pestre, Bea meglepetésbulijába:)
Egy hete jöttönk haza a Balatonról és ismét erre kavarodtunk:) Én pedig imádom ezt az életformát. Csak kipakolni jönnék haza időnként, utána meg mennék tovább:)

Nincsenek megjegyzések: