kedd, február 23

Első osztályos leszek

A Maros Megyei Könyvtár is figyelemmel kíséri a jövő olvasótáborának az életét, és igyekszik lépést tartani az aktualitásokkal. Arra való tekintettel, hogy már megkezdődtek a beiratkozások az első osztályokban, a megyei Könyvtár két alkalommal interaktív találkozót szervez, szülők és szakemberek részvételével.
Az első alkalomra a Maros Megyei Könyvtár, Gyermekkönyvtári részlegén (Kultúr Palota) február 25.-én, csütörtökön, délután 5-től kerül sor.
Meghívott szakemberek a Kulcs Egyesület munkatársai: Lazsádi Csilla, óvónő, szociálpedagógus, Kocsis Csilla, logopédus, drd. Vargancsik Iringó, szociálpedagógus.
Beszélgetésre kínált témák, kérdések: Iskolaérett-e a gyermekem? Hogyan készüljünk fel az iskolára? Milyen ismeretekkel kell rendelkeznie az óvodát végzett gyermekemnek? Szülőként mit kell tudjak a beszédhibákról? Hát a többi részképességzavarról (hiperaktivitás, diszlexia, diszgráfia, figyelemzavar, stb.)? Hova fordulhatok segítségért, ha a gyermekem speciális szükségletű, de szeretném, ha mégis hagyományos iskolába, osztályba járna.
Természetesen a szakemberek készségesen válaszolnak a szülők által feltett többi kérdésre is. A találkozóra szeretettel várunk minden szülőt, nagyszülőt, érdeklődőt.

Nincsenek megjegyzések: