vasárnap, december 13

Mézeskalács sütés csapatmunkában:)



A mézeskalácsosság a legszellemesebb mesterség. Nem a Mercur patrónussága alatt áll, hanem Ámoré alatt. Csupa merő szerelem, csupa incselkedés. Nem is mesterember a mézesbábos, hanem poéta. Hangulatot ébreszt, mosolyt fakaszt az ajkakon, elpirulásra kényszeríti az arcokat a süteményeivel, mint az a gondolataival" (Mikszáth)

A mézeskalács illata jelenti számomra az igazi karácsonyi hangulatot.A házi készítésű sütemény a karácsony egyik legfontosabb része (Dean R. Koontz) Eldöntöttük, hogy a héten sütkérezni fogunk. Persze, az előkészületek jóval több időt vettek igénybe, elmentünk shoppingolni, csavarogni, mézeskalácsember formát vásárolni. Ágnes pedig nyert egy mércés poharat.

Kevertük, kavartuk, gyúrtuk, vágtuk, formáztuk, elhelyeztük, csurgattuk, csavartuk, fotóztuk, mintáztuk, felvertük, melegítettük, beleolvasztottuk, dekoráltuk, pergeltük, összeállítottuk és íme meglett a gyönyörű mézeskalács ház és a formák. Fahéj, ánizs, szegfüszeg, szerecsendió illat kevergett a levegőben na meg a nyugalom édes íze. A hagyományos mézeskalács tésztájában 7 fűszer található (ánizs, fahéj, koriander, édeskömény, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió) emlékezve a Teremtés 7 napjára.

Nem kellett sietni, igyekezni, megfelelni, teljesíteni. Csak egyszerűen lenni és lazulni:) Ede is teljesen ellazult a gyerekszobában, miután tisztára mostata Leot, Ágnesék kocsiját.
Na szóval ezt mesterkedték a hétvégén Ágnes és Anna.
A PR osztály:)






















































Nincsenek megjegyzések: