hétfő, október 26

Pszichotrillák: barátság és válás

A héten ismét két érdekes témával jelentkezünk: a barátság és válás az a két terület, amit Dalmával körbejárunk.


Madarat tolláról, embert barátjáról. Ki a te barátod és miért? Mettől meddig? Ott van-e, amikor elvileg máshol kellene lennie? A barátaiddal megélheted azt, hogy repül veletek az idő és megvan az az érzés, hogy valahol már találkoztatok...Együtt rezdültök, meghallgatjátok egymást...felelős vagy érte, mert megszelidítetted...A barátságok, olyanok, mint a növények, gondozást, törődést igényelnek, mert ha nem, elhervadnak. Téged milyen növények vesznek körül?


A válás nemcsak egy esemény, hanem egy folyamat. Gyászfolyamat is. Valaminek a vége és valaminek a kezdete. Érzelmi leválás, a másik elengedése. Útkeresés, járatlan utak kipróbálása...Lehet-e szépen válni? Búcsúzni, elengedni, hogy mindketten rendben vagyunk, csak a kapcsolatunk valamiért nem működik?


Kommenteljetek bátran, mert minden héten is, a Kulcslyuk felajánlásával könyvet, valamint Vekerdy Tamás nov.9-i Mesterkurzus előadására is jegyet nyerhettek. Jó a visszajelzéseiteket is olvasni, hallani és az, hogy "gyógyító iskolát" is teremthet a műsor igazán felemelő, lelekesítő érzés.


Egy hallgatónk írta a blogoldalunkon (http://pszichotrillak.erdelyfm.ro):


"Nagyon szeretem a pszichotrillakat. Szerintem “gyogyito iskolat” teremtenek es oriasi szukseg van ilyen informaciokra ebben a rohano vilagban, akar gyermek akar felnott a radiohallgato. Engem es csaladomat mar elso meghallgatasra megfogott, mert nemcsak rendkivul informativ, hanem kozvetlen es kozertheto hangvetele miatt eroteljes valosag elmenyt nyujt. A megtargyalt temak mindannyiunk mindennapjainak problemaiban utbaigazitast adnak azaltal, hogy segitenek felismerni oket, eligazodni kozottuk ami maris ut a megoldas fele. Ugy gondolom meg egy ismetles hetente tobb hallgatonak adna eselyt meghallgatni ezt a musort."

Nincsenek megjegyzések: