hétfő, június 22

Bridget klub























Ha valaki el akarja mesélni a történetemet, arra fogom kérni, hogy kezdje úgy, ahogyan a tündérmeséket szokás kezdeni: Volt egyszer...(Coelho)




Hol volt, hol nem volt, volt egyszer három lány. Bocsánat egy asszony (jómagam, Bridget) és két hajadon, Rékaróka meg Pumukli, alias Timi. A szélrózsa minden irányából vetődtek össze, Réka Gyergyóból jött, Timi Csángóföldről, csak én voltam törzsgyökeres vásárhelyi.

Ilyenek voltunk: vadak és jók. Na jó, beismerem, inkább vadak, mint jók:) Aztán kezdődtek a kisebb és nagyobb kalandok. Ha jól számolom, 2004-től...

Együtt járunk iskolába (doktorálni és az egyetemre tanítani), shoppingolni és turkálni (ez egyik fő "kutatási" területünk:), konferenciákra és állófogadásokra, kávézni a "Libidóba" (Lido cukrászda), bulizni, csavarogni, a Félszigetre és sörözni. Együtt "pixeltük" évekig az álláskeretet és írtuk az akkreditációs dossziét meg a cikkeket. Rékaval meg minden nyáron két hétig körmöltük a különböző kutatásainkat egy-egy fagyi mellett:)

Kezdjük az elején. Réka csatlakozott elsőnek a klubhoz. Vett nekem egy fülbevalót Kolozsváron és akkor én azt mondtam magamban, aki a fülbevalót szereti, az rossz ember nem lehet:) És igazam lett. Mi vagyunk ketten az ékszer és parfüm rajongók. Azt is hitték sokan, hogy testvérek vagyunk:)



Kezdetben úgy aludtunk a "kiszállásokon", Debrecenben, Pesten, Sopronban, Szombathelyen, Egerben, hogy egy gyakornok, egy tanársegéd, aztán fevitte az Isten a dolgunkat és egy adjunktus egy tanársegéd pozícióra váltottunk.



Timi nem bírja az éjszakai parfümömet és a vanília illatot. Ilyenkor teljesen "kivan" tőlem, amint a mellékelt ábra mutatja. Neki egy állandó (Hugo Boss) parfüme van, nekünk Rékával minden napra egy:) Ez egyik fő különbség a klubon belül:)



Timivel a találkozásunk elején elmentünk melltartót vásárolni. Akinek C kupája van, az sem lehet rossz ember - állapítottam meg ismét és ebben is igazam lett. A mi klubunkban csak olyan nőket veszünk fel, akiknek az IQ-ja és a mellbősége is 100 fölött van:)))) Itt a képen eszerinti sorrend látható, éppen a miskolci pszichiátriai kongresszuson remekelünk. Persze, azért időnként még "versenyzünk":)


















A 100-an felüli IQ-ra bizonyítékként szolgál, hogy mindhárman megnyertük a legjobb fiatal előadó díját, különböző időpontokban. Mondtam, hogy ritka kombináció, kihalófélben levő védett faj vagyunk:)



Aztán Réka is eladta a bőrét, a férje Zsolt és filozófus vadmotoros. Ritkaszép kombináció, azóta a házasságtól elhullt a haja. Akárcsak Edének:)



Komolyra fordítva a szót: Barát az, akire figyelsz, mert fontos számodra a sorsa. És figyel rád, mert fontos számára a te sorsod. Barát az, aki megért - s akit mélységesen megértesz. Nem tudtok egymásnak hazudni. Túl közel van. Mintha magaddal beszélnél (Müller Péter).

Együtt ünnepeltük a szülinapokat és eleinte sokat buliztunk. Buli után el szoktam mesélni a lányoknak az életem, Réka mindig azt mondja, hogy nem tud aludni, mert "felkavarom". Miután elalszik, gyakran csenget hajnalban a telefonom, amit úgy felejtek és ilyenkor azt kiabálja: Bridget, megöllek, hogyha még egyszer úgy hagyod:) És nem is lennék Bridget, ha következő alkalommal nem ugyanígy történne...

Egyik legszebb emlékem, amikor a hajdani Mandalában egy szép meglepetésben volt részem. Timi képregényben "megírta" az életem. Bemutatom majd a későbbiekben az alkotást:)


Rékával együtt sírattuk meg a "biluţa"-t...Jóban-rosszban együtt voltunk. Persze, nem úsztuk meg veszekedés nélkül sem, "engem vigyen fel a padlásra" jelenetek sora zajlott, amikor a tavaly a disszertációmat írtam. Akkor kicsit kiestem a klubból, mivel körmömre égett a gyertya.

Sopronban "véletlenül" átléptük a határt, Rékával halálra röhögtük magunkat, aztán Timi megharagudott, hogy milyen komolytalanok voltunk. Másnap meg tényleg komolyra fordult a dolog: a korházba is a Bridget galeri kísért be:)

Réka szokta mondani: Bridget, adok neked egy citromot, ne vágj már olyan kielégült képet:)

Amikor az úton találtam egy macskát, éjjel felvittem Timinek és azt mondtam: fogjunk össze a macska érdekében és otthagytam éjszakára. Azóta is hallom:)



Panni kutyám kölykeiből egy Timihez költözött, ott feszít a Brassó mellett Sacele városban. Az "alkatrész", Petra, a másik kölyök nem élte túl a "kiképzést", azt is sírattuk egy hétig ...



Apropó, amikor megszülettek a kutyakölykök, a Tanszéknek akartam hírül adni és ezzel a címmel 7 kis ördög és egy nagy. Csak véletlenül Réka fényképét küldtem tovább, két sörrel a kezében. Lett is nagy viháncolás:) Réka, neked még megvan az a fotó?



Színek tekintetében is megoszlik a terep. Timi a zöld, Réka a kék és az enyém a barna:)


Az igazi barát mindig ott van melletted: a csajok a tavaly ősszel felutaztak Pestre a doktori védésemre és tartották a frontot:) Nagyon jólesett. Réka hasában már ott mocorgott Avarka és az egész helyzetben már egy új korszak kezdete látszott.



Azóta Timi hazaköltözött Brassóba és onnan "csángál" erre meg arra, Rékának megszületett Avarka kislánya, "laza anyuka", engem doktorrá avattak. Tiszta véletlenül pont aznap, amikor meghalt Michael Jackson. Timi azt irta sms-ben: A star is died and other star is born: our Bridget Jones:)))) Végre befejeztem a 10 éve tartó tanulmányi korszakomat és elkezdődött az időszámításunk utáni periódus, az új életem:) Persze, hogy azt mondták a lányok, hogy: Bridget, hiszi a piszi...Na de a puding próbája az evés:)





Bár nagyon átalakult mindannyiunk élete, a Bridget klub aktívan működik. Ha nem is mindig személyesen, hanem forró dróton:)



Nektek írtam, csajok. Bridget.





"A barátság a lelkek közötti legközelebbi kapcsolat. Barátom lehet nemcsak a ,,barátom", de ha megszületik közöttünk ez a bensőséges kapcsolat, akkor az anyám, az apám, a gyerekem, a feleségem és a férjem is. Vannak csodálatos pillanatok, amikor kilépünk a családi szerepeinkből, és összekacsintunk egy mélyebb emberi szinten. Ha ők nem a barátaim, csupán az apám, az anyám, a gyerekem vagy a hitvesem, akkor hiányozni fog kapcsolatunkból valami. Micsoda?A legtöbb....Barátok azok, akiknek nincsenek titkaik egymás előtt. Mindent meg tudnak osztani egymással. Ha nem - nem igazi barátok. Barátom az, aki előtt a lelkem nyitva van." (Müller)


"A barátság az egyetlen olyan kapcsolat, amely kölcsönös, szabad választással jön létre. Nem velünk születik, mi teremtjük. Nem fertőzi meg semmilyen testi kapcsolat, vagy érdek. Nem akarunk egymástól semmit - egyszerűen csak jó együtt lenni. A barátság születése mindig együtt jár azzal az érzéssel, hogy találkoztunk már valahol. Hogy ismerem őt! Ez persze sejtelem, nem biztos, hogy így van. Sosem tudhatjuk, mitől vagyunk otthon egymásban. De ha a barátomhoz megyek: hazamegyek. " (Müller)

1 megjegyzés:

Unknown írta...

jaj kedves Bridget ez olyan szép, hogy a hátamon végigfutott egy bizsergés és a szemem megtelt könnyel (Timi ezért biztos röhögni fog, hogy én vagyok a fősírós):)
megkeresem a képet ("dugd el, hogy ne vegyék észre":))))! és ha gond van "tarthatod nálam is":)