szerda, december 8

Gyere velem Meseországba: képekben




A rendezvényen készült képek megtekinthetők itt:


Első nap: 
http://www.facebook.com/album.php?aid=204220&id=581333077
Második nap: 
http://www.facebook.com/album.php?aid=204242&id=581333077

Nagy Ildikó beszámolója a Népújságban: 


Kockatorony alatt legókutya, hüvelykujjon egérleány, papírréten parányi ormányos született, színt váltottak a barna fakorongok, és közben egyre gyűltek az apróbb, nagyobb gyerekek. Vasárnap délután, pár órával a nagy szakállú ajándékosztogató érkezése előtt meseországi sokadalom építkezett, festett, szaladgált, nézelődött a Bod Péter Diakóniai Központban. A Kulcs Szociálpedagógusok Egyesülete sokszínű, ünnepi világot teremtett itt: nemezbabák és mesekönyvek gyönyörködtették a szemet, az alkotóműhelyekben királyi család tagjaivá léptek elő a hurkapálcikák, szalvétatechnikával készített Mikulás-váró képeslapok, csuparajz mesekönyvek lepték el az asztalokat. Berszán István kolozsvári meseíró „bácsi” egy darabig csak mustrálta, aztán varázsszőnyegre hívta a szorgos „céhmestereket.” Régi jó barátját, Bundafüles Subanagyot mutatta be az aprónépnek. Később meglepetéshorgászat indult a terem másik felében, aztán a tündérmanók villogó fülbevalóját viselő Pipacstündérmanó kihirdette: bábszínház és diafilmvetítés kezdődik, ki-ki döntse el, hova csatlakozna. Mesékbe illő gyorsasággal peregtek az események. A tündérnép a felnőttekről sem feledkezett meg, míg a több száz gyerek varázslatos történeteket hallgatott, nézett, szüleik, nagyszüleik Kádár Annamária előadásából megtudhatták, miért is van akkora szüksége minden kislánynak és kisfiúnak a mesére. Végül közös táncban találkoztak újra a kicsi és nem olyan kicsi kezek. Másnap folytatódott a varázslat, ezúttal iskolába készülő óvodások, kisdiákok és pedagógusok kapták meg a meseországba nyíló ajtó kulcsát. 


Egyik legsikeresebb "kulcsos" rendezvény volt. Jó volt látni, ahogy a gyerekek alkottak, felszabadultak, nevettek, táncoltak, rajzoltak, mesét hallgattak, diafilmet néztek. A szülők sem unatkoztak: tapasztalatot cseréltek, hallgatták Berszán Istvánt meg az én előadásomat, sőt, ők is leültek a gyerekek mellé kézműveskedni.
Elhatároztuk, hogy rendszeresítjük ezt a találkozást és nagyobb ünnepkörök elött ismét összegyűlünk. Hetente pedig a Kulcslyuk új üzletében találkozunk a gyerekekkel, mesélni, kézműveskedni.
A képek pedig magukért beszélnek:






















































2 megjegyzés:

Móni írta...

Ó, de kedves! Köszönöm :)

Anna írta...

Szívesen, mi köszönjük, hogy elküldted a csodálatos nemezeket. És, hogy megkaptam ajándékba a lila babát:)