csütörtök, június 24

Klimt a fürdőszobánkban:)


Ez meg az én remekművem, én falra festek:) Tetszik?

Ez a kacskaringós motívum, az önmagába viisszatérő kör, a spirál már egy ideje rabul ejtett. Mivel Klimt a kedvenc festőm, az ő életfáját festettem fel a fürdőszobába, ami természetesen egyik kedvenc motívumom.  Erről a Sors és önismeret könyvben megjelent Mese a napfény ízéről című fejezetemben is írtam.
Magamat idézem:


"Fejlődésünk, önismeretünk a népmesei égig érő fa megmászásához hasonlítható. Ez az életfa az én elképzelésemben hasonlít egy kicsit a Klimt festményein látott kacskaringós fához. Mászol a törzsén felfelé, kapaszkodsz az ágakba. Ahogyan a Benedek Elek-mesében is olvassuk, a fának akkora levelei vannak, hogy mindegyiken elfér egy-egy ország, és nem lehet tudni, melyik levélen van a kilencfejű sárkány vára. Csak azt tudod, hogy bárhol is legyen, és bármilyen kicsi és szerencsétlen is vagy, le fogod győzni. Örülsz annak, hogy te vagy az a kiválasztott személy, aki elindulhat ezen az úton."


Mozaikokkal fogom kirakni, most hogy végre vakáción leszek:)
Még van egy projektem, azt is hamarosan megmutatom:)

3 megjegyzés:

timi - AleciaMoore írta...

Ez annyira jóóóóóóóó :)Élőbe meg mégszebb :) Jó ötlet volt ;)

Anna írta...

Igazi flow élmény volt festegetni...Amikor a fürdőkádban űlök, bámulhatom a mesterművemet:)

Tóth Orsolya írta...

Igen, tetszik :). Nagyon jól sikeredett. Klimt nekem is a kedvenc festőm (középiskolás koromtól) és nagyon szeretem a spirált, mint alakzatot. Nagyon sok spirált, hát nem rajzoltam, vagy művészkedtem :D, de firkáltam életemben...már ideje lenne ilyen falfestmémyekben gondolkdzni :)). A tied nagyon szép.