hétfő, október 18

Párbeszéd a nevelésről









“Ezek a Kulcsosok akarnak valamit!” hangzott el egy résztvevő részéről a harmadik alkalommal megszervezett - pedagógusokat, szülőket, diákokat kommunikációra biztató kerekasztalmegbeszélésen.
És valóban a Kulcs Egyesület és a Megyei Könyvtár nem titkolt szándéka, hogy programjukkal lehetőséget kínáljanak a nevelőknek, hogy megbeszéljék közös gondjaikat, választ, megoldásokat keressenek a felmerülő kérdésekre.
A November 5.-én megtartott beszélgetés a szülő-pedagógus kapcsolatépítési lehetőségeiről, nehézségeiről szólt, meghívottként, beszélgetés indítóként jelen volt Nemes Csilla (tanítónő), Bölöni Ágnes és Lazsádi Csilla (óvónők), Horváth Éva (tanár), Kádár Annamária (pszichológus).
A beszélgetés színhelye (a Gyermekkönyvtár alsó szintje) szűknek bizonyult a rendezvényhez, hiszen körülbelül 50 személy vett részt rajta. Voltak diákok, akik saját bevallásuk szerint nem gondolták volna, hogy a hivatásuk ezen része ennyi gondot, nehézséget rejthet magában, ezért nagyon örültek, hogy még „időben” felkészülhetnek e feladatra. A jelen levő pedagógusok spontán ötletbőrzét is tartottak, egymás bevált, kipróbált ötleteit osztották meg egymással. A szülők csoportja szerény képviseletet mondhatott magáénak, de mindenképpen hasznos volt megtudni, hogy miként látja a szülő a pedagógus-gyerek-szülő kapcsolatot, hol szeretne javítást eszközölni, milyen szülő kezdeményezések váltak sikeressé az évek során.
A szervezők, jelenlevők közösen fogalmazták meg ezen alkalmak hasznosságát, bízva abban, hogy a következő beszélgetésekre még többen lesznek kíváncsiak és építő jellegű hozzászólásaikkal, ötleteikkel, kérdéseikkel gazdagítják azt. A programmal kapcsolatos részleteket megtalálhatják az érdeklődők a www.kulcs.ro  oldalon.

Bodoni Ágnes

Nincsenek megjegyzések: