péntek, szeptember 10

Családunk: harcmező vagy békesziget? Konfliktusok és megoldások.



Jól kezdődik a közkedvelt Mesterkurzus-sorozat őszi évadja, ugyanis a következő előadó nem más, mint a nagyközönség által a leghitelesebbnek és legrokonszenvesebbnek tartott magyar pszichológus, dr. Ranschburg Jenő! 
A Prima Primissima-díjjal és a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével kitüntetett tudós, aki hajdan a Családi kör című televíziós műsor révén Magyarország „egyszemélyes nevelési tanácsadója” volt, szeptember 17-én érkezik Marosvásárhelyre. 
Érdemes beírni a dátumot a naptárba, hiszen dr. Ranschburg Jenő nemcsak remek szakember, de legendásan jó előadó is, aki fellépésein szórakoztatva tanít, és igazi élménnyel ajándékozza meg hallgatóit. Marosvásárhelyi előadásának címe: Családunk: harcmező vagy békesziget? Konfliktusok és megoldások. 
Vajon hogyan kezelhetnénk jobban a családi konfliktusokat? Miként értessük meg, és fogadtassuk el a másikkal azt, amit mi nagyon fontosnak tartunk? Hogyan vegyük észre azokat az apró jeleket, amelyek arra utalnak, hogy valami baj van? Miként teremthető meg a harmonikus, szeretetteljes szülő-gyermek kapcsolat, ha már sok hibát, sok bűnt elkövettünk egymás ellen, és mindannyian tele vagyunk sebekkel? Hogyan őrizzük meg otthonunkban a bizalmat, az őszinteséget és a meghitt szeretetet egy zaklatott és kiszámíthatatlan világban is? A fontos kérdésekre dr. Ranschburg Jenő igyekszik választ adni marosvásárhelyi Mesterkurzus-előadásán. 
Az előadásnak szeptember 17-én 19 órakor, a Mesterkurzus hagyományai szerint, a Kultúrpalota gyönyörű díszterme ad otthont. Jegyek kaphatók a Kulcslyuk Könyvesboltban, a Sáros utca 13. sz. alatt. Kihagyhatatlan program! 

1 megjegyzés:

Nyunyo írta...

A napokban éppen ezen a témán gondolkodtam és is.Hogy a szülő gyerek kapcsolat, és viszonozni azt amit kaptál, úgy ahogy kaptad,mert kicsit az által lettünk azok akik vagyunk.De valahogy a hétvégén nagyon a párkapcsolatok és a szeretés művészete volt a téma a csak csajokban.Na de majd erről is írok egyszer, mostanság újra agyoncsapott az ihelt.