szerda, november 2

Újabb Nyitott Akadémia előadás Marosvásárhelyen

Főállású sportoló volt, majd katolikus pap lett belőle – a magyarországi Pál atyáról van szó, aki előadásaival belopta magát a lélek dolgai iránt érdeklődők szívébe. Pál Ferenc novemberben először ad elő Erdélyben, az internetről és televízióból azonban már itt is jól ismerik.
palferi_b
Magyarország kedvence először Erdélyben – így hirdeti a Nyitott Akadémia az idei év utolsó előadását, amelynek meghívottja a sokak által csak Pál Feriként emlegetett katolikus pap, aki sorsról és önismeretről tart előadást Marosvásárhelyen.

Sportolóból lett pap

A népszerű előadó fiatalkorában aktív, később főállású sportoló volt a Budapesti Vasasnál. Volt válogatott kerettag, 1987-ben pedig felnőtt magyar magasugró bajnok lett. 1996-ban szentelték pappá, mára pedig igazi mentálhigiénés szakemberként lett híres. Pályafutásának kezdetétől heti rendszerességgel tart lélektani témájú előadásokat, melyeket eleinte csak néhány tucat érdeklődő látogatott, mára azonban személye minden kedden megtölt egy ezerfős színháztermet, úgy, hogy számos érdeklődő hely hiányában még így is kényszerűen kinn reked a folyosón. Ami pedig a legérdekesebb: a hallgatóságnak csupán a fele vallásos ember.

Vallásos és nem vallásos emberekhez is szól


A Nyitott Akadémia marosvásárhelyi szervezői fel is hívják a figyelmet, hogy Pál Ferenc nem papi, hanem mentálhigiénés szakemberi minőségében érkezik Erdélybe. „Pszichológiai előadása vallásos és nem vallásos emberekhez egyaránt szól, ami számít, egyedül az, hogy valakit érdekeljenek a lélek dolgai, legyen kíváncsi önmagára, a sorsára, a világra. Ez esetben garantáltan felejthetetlen élményben lesz része” – áll a Nyitott Akadémia szerkesztőségünkbe is eljuttatott közleményében.
A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a Nyitott Akadémiának rendszeresen otthont adó Kultúrpalota foglalt, az előadást így ismét a Maros Művészegyüttes kövesdombi előadótermében szervezik meg. A helyszín korlátozott befogadóképessége miatt a jegyvásárlással érdemes igyekezni, ugyanis Vekerdy Tamás októberi előadásáról is számos érdeklődő maradt le. A november 9-i előadásra jegyek kaphatók a Kulcslyuk Könyvesboltban, a Kossuth utca 5-ben.
Az előadás után Pál Ferenc dedikálja A függőségtől az intimitásig című könyvét, amely tavalyi megjelenése óta már öt utánnyomást ért meg. A kötet – számos karácsonyi újdonsággal egyetemben – kedvezményes áron megvásárolható lesz a helyszínen.

Nincsenek megjegyzések: